Är man ”falsk” för att man redigerar sina bilder?

En tanke som har slagit mig det senaste är frågan kring redigering av bilder. Jag själv ÄLSKAR att redigera. Jag använder Lightroom och VSCO, ibland Facetune för extra solljus. Men allt mer har jag börjat se folk på Instagram som slutar använda filter eller olika redigeringsverktyg. Dem skriver något inlägg om detta där dem trycker extra på att dem vill vara mer ”äkta”. Jag fattar självklart vad dem menar. Men då har jag själv kommit till den frågan, är man ”falsk” ifall man fortfarande väljer att redigera sina bilder? Jag ser det som ett kreativt sätt att skapa en känsla och ett attraktivt fint flöde som JAG SJÄLV är nöjd och glad över. Jag försöker inte vara falsk mot mig själv heller, utan jag älskar ljusa, varma, inbjudande bilder.

Men då undrar jag, är detta fel? Jag har mer börjat pendla i tankarna att lägga av att redigera bilder (förstå mig rätt, ljusa upp, färgförstärka m.m. Inte göra mig smalare eller framhäva sidor av mig som inte finns). Men det tycker jag är synd. Jag älskar ju att redigera bilder...då borde jag fortsätta? Eller?

Någonstans så bryr jag mig om vad folk tycker. Jag vill inte framstå på ett negativt sätt. Eller bidra till ångest kring just sociala mediers påverkan på människor. Men en del av mig tänker ”skit samma dem får tycka vad dem vill”. Men så fort någon slutar följa mig så tänker jag, vad var det för fel på bilden jag precis la upp? För redigerad? För ”oäkta”? För ointressant?

Jag får helt enkelt jobba på det där med självkänsla. Jag duger som jag är. Folk som inte gillar mig eller tycker det jag lägger upp är intressant eller fint nog, får helt enkelt avfölja. Men det är svårt och jag tror absolut inte jag är ensam om att känna såhär.

Det viktigaste är väl att man lägger upp det man själv känner för och vad som gör en glad. Vilket jag har börjat sträva efter det senaste, oavsett om bilderna är redigerade eller ej.

Det skulle väll vara mer ”falskt” om man ändrar på sig själv pågrund av någon annan. Do your own damn thing.

Vad tycker ni om detta? Hade varit intressant att höra er åsikt!

Några exempel på bilder jag har lagt upp det senaste. Förstår ni vad jag menar med att jag vill skapa en ”känsla” mer i bilderna? Det blir så tomt, grått och avskalat. Jag gillar mer färg, solsken, värme och uppljusning.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

Susanne
,
Så sant! Du "äger väll din bild" eller? ♥️😘
evelinaramback
evelinaramback,
Vilken härlig formelering! Håller med dig starkt!😘
nouw.com/evelinaramback