BE A BETTER YOU

Mycket av min vardag går åt till att aktivt arbeta mot ett bättre jag. Mot mina mål och personlig utveckling. Jag har under ett tag försökt ”utvärdera” mina beteenden och försökt komma på hur jag kan bli ett bättre jag. Vet helt ärligt inte hur många av er som är intresserade av att läsa om detta. Men jag kände att jag ville skriva av mig.

Jag är en “HSP“ (Highly Sensitive Person). Vilket innebär att jag är ”extremt känslig”. Ganska flummigt ord om ni frågar mig. Men kortfattat har jag väldigt nära till mina känslor. Jag sätter ofta alla andras måendet och behov framför mina egna. Jag får väldigt lätt ångest och tänker i flera dagar, veckor och månader på saker som andra kanske glömmer på en timma eller inte ens lägger märke till.

Därför har jag förstått att utvärdering av mina känslor, ångest och motgångar är så extremt viktigt för mig. För att underlätta i min vardag och för att inte drabbas av den där jobbiga ångest-känslan var och varannan dag.

Det senaste jag har kommit på är att alkohol har en väldigt negativ inverkan på mig. Mina känslor blir gånger tio. Är jag glad då blir jag EXTEMT glad, är jag lite nere då blir jag väldigt ledsen och ångestfylld. Därav har jag kommit till slutsatsen att jag ska minska markant på mitt intag av alkohol. Jag ska försöka att inte nå graden av ”full” igen. För helt ärligt är det inte så najs ändå...något glas vin eller någon öl, fine, men supa sig redlös. Nej. Tack.

En annan sak som jag har tänk på det senaste är att man ALLTID ska klappa sig själv på axeln. Att höja andra är busenkelt, men att höja sig själv? Svårare. Speciellt här i ”lilla landet lagom” som vi bor i. Att säga bra saker om sig själv eller att fira sina framgångar, är det många som missar. Det är lätt att uppfattas som ”självgod”. Men, dags att bli lite mer amerikan. Fira varenda liten framgång, höj dig själv till skyarna och det viktigaste av allt...tro på dig själv.

Ha en fin kväll alla,
Kram

  • Tankar

Gillar

Kommentarer