ETT PERSONLIGT INLÄGG...

Ja ni ser rätt, här kommer ett inlägg där jag tänkte öppna hjärtat lite. Berätta öppet om mina egna tankar, funderingar och saker jag fightas med. Först och främst måste ni få en bild av mig, vem jag verkligen är.

Jag är en riktigt känslig, omtänksam och målinriktad person. Jag går alltid in med 120% kraft i ALLT jag gör. Jag är en tjej med många bollar i luften och vill så mycket hela tiden. Det ville jag redan som liten. Jag spelade fotboll från att jag var 5år. Har alltid varit aktiv och efter ett par år med bara fotboll i huvudet ville jag lägga till ytterligare en sport, innebandy. Jag spelade båda sporterna ett tag. Ville lägga till judo, ishockey, cross och så vidare...som sagt ville jag så mycket.

När gymnasievalet skulle väljas i nian, då bröt jag ihop. Nu skulle jag fatta ett beslut som skulle påverka min framtid, trodde jag. Jag grät och grät när ansökan skickades in.

"Tänk om jag fattar fel beslut?"

Just den meningen flyger ständigt förbi i huvudet på mig, i alla beslut jag tar. Det kan handla om att jag skall köpa en tröja på H&M, bestämma vart vi skall käka med några kompisar, vilken film man skall se eller vilket yrke jag vill ha. Mamma har ALLTID varit en stor hjälp för mig. Hon vet exakt hur jag fungerar och jag vet inte vad jag hade gjort utan henne. Jag tyckte först att all denna ångesten, om att vilja testa allt, var något negativt. Tills en dag när jag berättade det för min mamma, och hon svarade:

"Jag tycker du är modig som vill så mycket. Som vågar så mycket. Det är inte många som vågar släppa det dem trodde var rätt i stunden och testa något nytt".

Tack mamma.

Nu vet jag hur jag fungerar. Nu vet jag vad som utlöser min ångest. Nu vet jag hur jag ska hanterar den. Min sambo, Joel, har också varit till en sådan stor hjälp. Han har tvingat mig att prata om saker som jag tycker är jobbigt. Men det är det bästa man kan göra. För pratar du inte om det så kommer det ligga kvar och gro inom dig. Ångesten måste få komma ut, annars blir du aldrig av med den.

Att alltid gå in helhjärtat för allting har sina dalar. Man vill så mycket och man kämpar för det tills det inte finns någon ork kvar. Jag vet nu att detta är något jag måste jobba med. För tankar som:

"Om jag inte gör detta nu kommer den där personen bli besviken".

"Tänk om jag ångrar mig?"

"Jag kommer aldrig komma någonstans när jag velar så mycket".

Alla dessa tankar måste försvinna. För jag vet någonstans att jag kan lyckas något så enormt om jag bara hittar rätt. Tills dess ska jag vara modig, som alltid, genom att VÅGA. För vad är det värsta som kan hända? Att man märker att det var fel beslut för stunden? Ja men då är det ju bara att byta spår. Det har jag till min fördel, jag vågar testa. Jag vågar misslyckas. Och jag tror det är det som gör mig starkare och mer erfaren.

Så till er alla, var inte rädda för att misslyckas. Alla gör det. Men inte alla vågar prata om det. Jag tror som sagt bara att om man misslyckas, då lär man sig bara vad man inte skall göra. På så sätt kommer du ett steg närmare "rätt".

Tack för att ni orkade läsa detta, glöm inte av att ni är fantastiska.

KRAM

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

eemmaberglund
eemmaberglund,
Du är bäst i världen vännen!!!!<3<3<3
nouw.com/eemmaberglund
evelinaramback
evelinaramback,
Men hjärtat va fin du är💗💗💗
nouw.com/evelinaramback
JonnaOlausson
JonnaOlausson,
Orden är som tagna ur min mun! Bra text fina du <3
nouw.com/jonnaolausson
evelinaramback
evelinaramback,
Tack going, kramar <3
nouw.com/evelinaramback