EN FÖRKLARING TILL ER

Godmorgon,
Förlåt för dålig uppdatering här och på Instagram. Har dem senaste dagarna haft sån fruktansvärd migrän. Dagarna har spenderats i soffan, inte så superintressant att skriva om kan jag tycka. Så jag ville bara informera er om läget.

Varför jag har migrän har jag ingen aning om. Jag har varit hos läkaren och tagit prover på min ämnesomsättning samt tagit hormonprov (kortisol). Det visade sig att jag har extremt förhöjt kortisolmängd i kroppen.
För er som inte vet vad detta betyder: Kortisol är ett stresshormon i kroppen som utsöndras via binjurarna samt hypofysen. När ni, med normalmängd av detta, blir stressade ökar ert stresshormon en del. Kroppen går in i försvarsläge. Men sen går det tillbaka till normalt. Vilket inte mitt gör. Min kropp går alltid runt och är stressad, vilket kan slita ut binjurarna. Det finns många olika anledningar till varför kortisolet är förhöjt. Men självklart blir man mest nojjig att det är den värsta förklaringen..att man har en tumör på hypofysen i hjärnan eller på binjuren. Tanken varje dag, minut, sekund...:

"Går jag runt med en tumör inom mig?!?!"
Fyfan. Och om det inte är det, vad är det annars för fel på mig? Väldigt liten chans för detta men man kan ju inte hjälpa att bli orolig.

På onsdag nästa vecka ska jag till läkaren och diskutera vad nästa steg är. Jag har också för högt TSH (tyreoideastimulerande hormon). Med andra ord: Ett hormon som också produceras i hypofysen och når genom blodbanan sköldkörteln på halsen. TSH ökar bildningen av hormon som påverkar ämnesomsättningen. Vilket gör att jag går upp i vikt.

Mycket att snacka om som ni kanske märker..nu vill jag bara veta vad det är för fel.

Håll alla tummar för mig.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

eemmaberglund
eemmaberglund,
Du är så stark hjärtat, tror på dig och håller mina tummar för att du får svar nu!!! Du e bäst 💗💗
nouw.com/eemmaberglund
evelinaramback
evelinaramback,
Tack hjärtat mitt! Hoppas på det bästa💗💗💗
nouw.com/evelinaramback