EN HELVETES RESA HEM...

Hej vänner,

Det skulle egentligen ha kommit upp ett inlägg igår om min helvetes resa hem från Stockholm men jag hade ingen ork. Vilket ni snart kommer förstå...
Fy fy fyyy vad hemsk resan jag hade hem till Göteborg. Jag skulle egentligen åka från Stockholms Central i söndagskväll 19:47. Men nej...om jag bara visste hur långt kvar det var tills jag var hemma. Det hade tydligen varit en brand på ett spår ner mot Skövde så tågen var antingen inställda eller galet försenade.

Mitt blev framskjutet till 20:30 först. Jag gick ut till perongen och var sjukt jäkla glad över att jag bara fick vänta 45min. För bra för att vara sant tänkte jag, vilket det var. Alla som skulle med mitt tåg stod också på perrongen, förväntansfulla och stirrade längre bort på spåret för att se om tåget kom. En röst hördes i högtalarna som berättade att tåg mot Göteborg med avgångstid 19:47 kommer bli försenat till 23:30. Jag började nästan gråta alltså. Tänk er att man har haft en sjukt hektisk helg i Stockholm. Gått i skolan lördagen och söndagen mellan 10-18, jag ville bara hem. Timmarna gick och tåget blev mer och mer framskjutet. Ett tillfälle stod det t.o.m. att det var inställt, men som tur var ändrades det snabbt. Phu...

Klockan blev tillslut 00:30 och tåget hade äntligen kommit till perrongen! Jag går till min vagn och skulle ta plats i mitt säte för att äntligen få komma hem. Jag föreställde mig att jag skulle kunna sova hela vägen hem. När jag kommer till mitt säte, satt en man bredvid min plats. Han stank alkohol och såg ut som världens pundare. Usch så kanske man inte får uttrycka sig men så var verkligen fallet. Jag lyckades sova max en timma för jag kände att det var väldigt obehagligt att sitta sovandes bredvid denna människa. Han sträckte ut bena bort mot min ”sida” av sätet flera gånger när han sov och jag fick varken chans att säga till och kände mig också ganska rädd att säga till. Han flyttade tillbaka benen då och då. Han sov.

Tåget fick stå stilla ett par gånger på vägen hem...klockan 04:45 klev jag av tåget. Mina bussar hade inte börjat gå än men min fantastiska kille kom och hämtade mig. Som ni förstår var hela min måndag som bortblåst. Jag var tvungen att kontakta min chef och säga att jag inte kunde jobba och jag låg HELA dagen på soffan.

Usch vilken resa. Men nu är jag äntligen hemma och idag ska jag jobba mellan 9-18. Sen ska jag packa upp min resväska då detta inte gjordes igår.
Ha en fin dag alla, kramar i massor!

  • Tankar

Gillar

Kommentarer