EN SIFFRA FULL AV HAT

Hur i hela helvete lyckades Sverige med detta? Att sprida så mycket hat, så mycket diskriminering och så mycket otrygghet. I det Sverige jag växte upp i fanns det plats för alla. Hur kan en meningsuppbyggnad som ”Dem passar inte in här” eller ”Vi vill förändra asyllagstiftningen så att Sverige endast ska ta emot asylsökande från våra grannländer och stoppa allt asylmottagande så länge Sveriges närområde är säkert” kallas för politik? Mitt hjärta har på riktigt gått sönder.

Jag kan självklart hålla med om att den immigrationen vi har haft den senaste tiden har varit okontrollerad och för naiv. Men jag kan iallafall känna mig stolt över att mitt land försöker hjälpa folk. Men det är efter detta val då jag känner mig sjukt besviken och arg på dessa 17.6% av vår befolkning som vill trampa på den stoltheten och spotta folk i ansiktet. Jag är arg.

Jag är sällan någon som uttrycker mig om politiska saker. Jag är inte särskilt insatt i hur vidare Sverige borde gå med i Nato eller inte. Inte heller om vi borde ha betyg i ordning och uppförande. Men en sak vet jag, jag är ingen rasist. Jag är ingen person som står upp för kvinnoförtryck. Jag är heller inte en homofob. Jag är inte Sverigedemokrat.

Jimmie firar i Sverige. Marine Le Pen firar i Frankrike. Donald Trump firar i USA. Hatet bara sprider sig och det gör mig rädd. Är det denna värld våra framtida barn ska få växa upp i? Där ett sk. ”svenskt barn” inte kan spela fotboll tillsammans med ett annat barn bara för att han har mörk hy? Jag kan lova dig att båda barnen blir exakt lika ledsna om dem trillar och slår sig. Dem blir exakt lika glada om dem vinner en match. Båda känner samma hungerkänsla och båda barnen vill känna sig trygga och älskade. Kön, religion eller etnicitet spelar ingen roll. Alla människor är värda EXAKT lika mycket.

Jag trodde på riktigt att Sverige hade fått sig en tankeställare efter USAs val. Men nej, jag hade tydligen fel. Jag vill bara fråga er som har röstat på detta rasistiska, kvinnofientliga och hbtq motsägande parti...är ni stolta? Har inte du en kvinna i din närhet som du älskar? Har du aldrig känt att en person med utländskt ursprung är trevlig eller kanske t.o.m din vän? Tror du att två män eller två kvinnor är sämre föräldrar bara för att dem har samma kön?

Du/ni är för naiva. ”Dem är inte rasister” ”Dem är inte kvinnofientliga” ”Dem är inte homofober”. Jo det är precis vad dem är. Hur kan ni säga något annat?

Jag älskar min syster, min mamma, mig själv och många andra kvinnor i min närhet. Jag har ett flertal vänner med utländskt ursprung som jag älskar mer än livet. Jag har några homosexuella personer i min närhet som jag älskar, beundrar och värdesätter. Alla människor är värda exakt lika mycket. Jag förstår inte hur 17.6%...17.6 jävla procent inte förstår det.

Som sagt, jag är inte så politiskt insatt. Jag har läst på det jag har behövt för att kunna rösta. Men, jag har vett i huvudet. Jag förstår vad som är fel och vad rasism är. Jag är glad att jag gjorde något för att motverka hatet genom att rösta. Ni som har röstat blankt eller inte alls...så dumt. Ni som har röstat för allt detta jag tog upp här ovan...helt idiotiskt. Det är er man kommer läsa om i historieböckerna om hundratals år.

Det fanns en gång en man som hette Adolf Hitler...
eller...
Det fanns en gång en man som hette Jimmie Åkesson.
Same shit, inte sant?

Sverige gråter idag.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer