HUR JAG FICK VETA ATT JAG VAR GRAVID

Jag visste det hela tiden. Något kändes inne i magen och jag var fullkomligt stensäker på att det var början på något stort. Du är början på något stort.

Jag gick till jobbet tidigt på morgonen med tanken om att jag måste ta ett test idag. Jag ville bara veta om min magkänsla hade rätt. Dom första timmarna på jobbet gick väldigt långsamt, jag ville bara att det skulle bli lunchrast så jag kunde springa iväg till apoteket. Tillslut blev klockan 12, jag slängde i mig rester av thaimat som jag och din pappa åt härom dagen. Slängde på mig jackan och gick till närmsta apotek. Det var lite mycket folk där inne, jag ville bara köpa ett men jag vågade inte om någon jag kände skulle vara där. Så jag gick iväg, fort som bara den, till apoteket på andra sidan kungsmässan.

Jag köpte ett ”tidigt test”, gick tillbaka till jobbet med sååå mycket fjärilar i magen. Tänk om du är på riktigt. Skulle detta vara dagen jag fick reda på att jag skulle bli mamma åt dig? Jag gick in på personaltoaletten, stack ner stickan och direkt kom det upp ett till streck...jag grät, log och skakade. Min dröm om att bli mamma kändes genast så mycket verkligare.

Resten av dagen ville jag bara skulle ta slut. Jag ville hem till din pappa och berätta. Men han slutade sent. Jag gick istället och köpte en presentbox så jag kunde visa han testet sen. Jag skyndade mig hem för att göra två tester till. Jag vågade inte tro att det var sant, för det kan väl bli fel? Eller?

Jag tog fram ett digitalt test och en vanlig stripa. Båda positiva. Digitala: gravid 1-2 veckor. DET ÄR SANT. Du finns i min mage, mitt lilla hjärta. Nu ska jag strax berätta för din pappa, som kommer hem vilken sekund som helst...fortsättning kommer nedanför...

Byggbilen rullade in utanför lägenheten, hjärtat slog volter. Jag började skaka och visste inte riktigt hur jag skulle bete mig. Dörren öppnades och jag sprang fram och kramade honom. Jag försökte att inte börja gråta, för jag ville verkligen att han skulle få veta genom att öppna boxen. Han tyckte jag var lurig, han frågade vad det var. Jag svarade ”jag har en present till dig”. Han skrattade och skakade på huvudet. Han fyllde år för några dagar sedan så han trodde det var en försenad födelsedagspresent.

Han gick fram till boxen, nu kände jag min puls i hela kroppen, jag var så nervös. Han lyfte på locket och där låg testet. Jag kommer inte ihåg vad han sa, men vi båda bara kramade om varandra och grät. Det var en så obeskrivlig glädje...medan vi höll om varandra och kände världens lyckorus spelades ”önskar du var här” - Marika Larsson. Det kunde inte bli ett finare ögonblick.

Vi längtar efter dig, vårt älskade lilla barn.
I juli ses vi <3


Gillar

Kommentarer

Susanne
,

😭♥️😭♥️

evelinaramback
evelinaramback,