THAILAND - TOLFTE DAGEN (PARADIS & ILSKA)

Bättre sent än aldrig eller? Nu är jag och Joel hemma i kalla Sverige igen efter femton underbara dagar i värmen. Vi landade på Landvetter 15 December och har sedan dess försökt komma ikapp med allt här hemma. Även hunnit med att fira FEM jular och nyårsafton. Men tänkte fortfarande skriva om dem sista dagarna i Thailand😊

Ut på tur aldrig sur!
Denna dagen bar det iväg på ännu ett äventyr, Phi Phi Islands. Jag hade höga förväntningar inför denna utflykten. Taxin kom och hämtade oss på hotellet 5:15, vi gav oss iväg till Royal Phuket Marina. Där jättemånga andra hade samlats och väntade på att få åka iväg med sina båtar till dagens utflykt. Vi fick alla gummiarmband med olika färger. Jag och Joel tillhörde den röda gruppen.

I väntan på att alla skulle komma fram fick vi oss lite frukost och tillslut var det dags att åka. Vi började med att åka till ön där ”The Beach” filmen spelades in, ”Maya Bay”. Vi fick tyvärr inte gå i land, eftersom det är skyddat av naturreservatet. Efter vi hade tagit våra bilder fortsatte vi bort till ett ställe där alla kunde snorkla. Dock gjorde inte jag detta, laddade istället upp mentalt inför nästa snorkling-stopp. Vi fortsatte bort till ”Pileh Lagunen”. Vackraste stället jag har sett, magiskt!! Där badade vi, hoppade från båten och bara njöt av den vackra lagunen. Klarblått vatten och det bästa av allt...inga fiskar ;) Så där låg jag i ett tag kan man säga!


Nu var det dags att återigen fortsätta iväg på vår tur. Nästa stopp blev ”Viking Cave” och sedan vidare till ”Monkey Beach”. Dessa ställen stannade vi bara utanför med båten, då vi inte fick gå i land. Men väldigt vackra ställen och otroligt många och söta apor på ”Monkey Beach”!


Vi körde vidare och stannade på ”Tonsay Bay”. Där vandrade vi upp till en utkiksplats, så himla vackert. Sjukt jobbigt att gå upp för men så värt! Det tog sitt lilla tag att gå upp dit så när vi hade nått toppen var det bara att vandra ner igen till båten för att fortsätta på vår utflykt. Nästa stopp var snorkling. Hjärtat började bulta, men jag hade ju lovat mig själv att verkligen försöka klara av att skorkla iallafall en gång på dessa stoppen. Utöver att ligga i vid strandkanten och snorkla så att säga...

Jag greppade mitt cyklop och gick med Joel bort till änden på båten. Jag försökte att inte kolla ner för dem hade nyss slängt i mat till fiskarna så det var FULLT av dem. Och där skulle jag hoppa i?! Hur tänkte jag där egentligen....Men tillslut hade jag samlat mod och hoppade i efter Joel. Jag stänkte lite extra för att dem skulle bli lite rädda och inte vara precis på mig. Jag frågade Joel om jag kunde kolla ner. Han sa att jag skulle vänta lite. Då var jag återigen nära på att få en panikattack. Det var ett stimm med fiskar runt mig och där låg jag och sprattlade i ren panik. Men tillslut sa han att jag kunde kolla ner, vilket jag gjorde. Det var kanske fem-sex fiskar runt om mig, tiotal andra på längre avstånd och sjukt vackra korallrev. Wow...så himla fräckt. Fiskarna kunde gärna få hålla sig på avstånd, men oj vad vackra dem var. En fisk simmade mot mitt ansikte så jag gick upp med huvudet igen. Jag frågade Joel igen om jag kunde kolla ner och så gjorde vi ett par gånger.

Fan vad stolt jag var över mig själv. För er kanske det låter as töntigt men det var stort för mig. Tänk att ni ska utmana er största fobi, fiskarna var min utmaning.


Efter detta var vi klara för dagen med snorkling. Nu väntade lunch på ”Bamboo Island”. Vi åt god (men stark) mat och badade. Ön var full av turister och vågorna var riktigt höga på havet. Jag och Joel tog på oss våra cyklop och dök genom vågorna. Riktigt härligt, fick även se några fåtal fiskar...på avstånd ;) Då gick det bra! Timmarna gick fort och det var dags att åka tillbaka till Phuket. Vågorna var lite småläskiga på vägen tillbaka men vi kom hela tillbaka. Vilken fantastisk dag vi hade! Wow...

Väl tillbaka på land satte vi oss i taxin tillbaka till hotellet. Taxichauffören hade en kompis med sig i framsätet. Jag och Joel satte oss längst fram av dem tre raderna som fanns. Kompisen till chauffören tar upp sin mobil och börjar ta selfies med oss med i bakgrunden. Det kändes lite som han vinklade sig så vi skulle komma med. Jag tänkte inte mer på det men blev lite irriterad. Han fortsätter, jag blev mer och mer irriterad. Tillslut bryr han sig knappt om han kommer med och siktar mer på oss med sin kamera. ”Vad fan håller han på med?!” Sa jag till Joel och han börjar också bli lite lack. Joel hittar inte sitt bälte så jag hjälpte han leta. Nästa gång jag kollar upp så ser jag att den jäveln som har fotat oss har tagit en bild på BARA oss två. Det värsta av allt är att han tar upp messenger och andra chatappar och skickar alla bilder på oss till massa kompisar till honom. Nu gick jag nästan i taket. Jag blev så arg...Vafan skulle han ha dem bilderna till? Varför skickar han dem till sina kompisar? Så jävla läskigt. Jag har full koll på honom och ser allt han gör på mobilen. Joel börjar koka också. Tillslut ”lägger” (med kraft) sin hand på hans axel och frågar vad han håller på med. Jag lovar att han var riktigt nära på att pissa på sig. Joel blev as arg och bad han ta bort alla bilder direkt. Självklart fattade vi att han kan spara om bilderna igen eftersom han har skickat dem. Så bilderna på oss kommer han ha kvar, tyvärr. Men nu slapp vi irritera oss mer att han håller på att skicka till mer folk när vi ser på. Jävla idiot alltså. Detta är faktiskt min ända dåliga upplevelse i Thailand. Annars har allt varit toppen.

När vi kom tillbaka till hotellet tog vi det bara lugnt. Försökte smälta hela dagen och på kvällen gick vi ut och åt middag. Vilken dag.

Både ris och ros, men vilket fantastiskt vackert land. Helt magiskt. Det bästa på dagen var LÄTT ”Pileh Lagunen”. Det vattnet var helt galet, vilken upplevelse.

  • Resor

Gillar

Kommentarer