UTVECKLING ÄR MIN DROG

Jag har alltid varit en väldigt driven person. Utveckling är min ”drog”. Att känna hur man som person växer och lär sig nya saker är bland det bästa som finns. Detta har jag nu förstått är till min fördel. Frågade du mig för ett år sedan vad en negativ sida hos mig är, hade jag svarat att jag är velig. Men nu har jag förstått att det jag innan har tolkat som velighet, är mitt driv till att utvecklas.

Kollar man på mitt CV så har jag inte varit flera år på samma företag. Jag har jobbat ca ett år på varje ställe, men varje gång jag har bytt jobb så har det varit av en anledning...till att utvecklas. Det är många som inte riktigt förstår sig på mina val. Men jag har slutat bry mig om andras åsikter och kör på mitt eget race. Självklart frågar jag fortfarande om råd, lägger fram mina förslag och diskuterar frågan. Men i slutet av dagen är beslutet mitt, vilket är fantastiskt.

Jag har alltid varit rädd för att ta ett beslut. Tänk om det blir fel? Ja...men tänk om det blir rätt? Jag har lärt mig våga satsa. Lita på min magkänsla, som ofta har stämt. Jag vill så mycket, det har jag sedan jag var liten. Lärarna på min gamla skola bromsade mig när jag låg flera sidor framför i matteboken. Jag kunde läsa och räkna innan jag började skolan och registrerade siffror väldigt snabbt. Registreringsplåten på vår gamla bil, mammas mobilnummer, alla kompisars hemnummer...allt. Jag älskade att lära mig! Jag bytte skola i fyran och började på en vittra skola. Där egen utveckling låg i fokus. Man fick sätta egna mål och fick hjälp efter ens behov. Det passade mig som handen i handsken!

Idag är det likadant. Jag drivs av att lära mig. Förstår jag inte något så vill jag lära mig hur det fungerar. Jag är inte rädd att fråga om något känns fel eller komma med idéer för att lösa ett problem.

Det jag vill ha ut av denna texten är att berätta för er att våga. Lita på er magkänsla, fråga om råd men i slutändan är det du som måste ta beslutet. Det kan vara att välja gymnasieinriktning, vilket jobb du ska ta, vilket klädesplagg du ska ha på dig. Allt ifrån stora till små beslut. Lita på dig själv.

Jag är en sucker för utveckling, vad är ditt driv?

  • Tankar

Gillar

Kommentarer